Hírek
szept 15

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet és az őszi megbetegedések

A Svábhegy Gyermekgyógyintézet országos allergológiai és immunológiai, valamint gyermek pulmonológiai központként működik. Az említett három, egymást orvosi szempontból átfedő szakterület mellett az intézet az allergiás tünetek teljes kivizsgálásához az elmúlt években társ és kiegészítő szakmákkal bővítette portfólióját. Így a fül-orr gégészet, bőrgyógyászat, gasztroenterológia szakterületeivel, majd az igények megnövekedésével, az általános csecsemő- és gyermekgyógyászattól az endokrinológián, a fejlődésneurológián, a kardiológián, a sebészeti tanácsadáson és sok egyéb szakterületen keresztül, egészen a 2015-ös év őszétől megnyílt gyermek- és felnőtt szemészeti centrumig. Az intézetben a vizsgálatok és a gyógyítás során a legprofesszionálisabb megoldásokat használják.

Így alkalmazzák például azt a méhen belüli, a magzati szív vizsgálatára kifejlesztett speciális ultrahang vizsgálófejet, mellyel a gyermekkardiológus szakorvos képes megvizsgálni még az anyaméhben a 20 hetes magzat szívének anatómiáját és működését. Ezen eljárás segítségével számos összetett szívhiba, szívfejlődési rendellenesség és a szívritmuszavarok döntő hányada már a megszületés előtt kiszűrhető. Az kardiológiai ultrahang diagnosztika minden életkorú gyermek számára elérhető.

A közös őszi kampány során, az ebben az időszakban leggyakrabban előforduló gyermek betegségekre szeretnénk felhívni a figyelmet.

www.svabhegy.eu

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük